Британското министерство на отбраната съобщи, че руските лидери със сигурност смятат,

...
Британското министерство на отбраната съобщи, че руските лидери със сигурност смятат,
Коментари Харесай

Лондон: За руските лидери отстъпление от Бахмут е политически неприемливо“

Британското министерство на отбраната съобщи, че съветските водачи сигурно считат, че оттегляне от Бахмут е " политически недопустимо “, само че Украйна е постигнала в последно време обилни триумфи към града. 

 

По данни на английското разузнаване, като цяло през юни боевете към Бахмут са били по-спокойни, само че през последната седмица се следи огромно активизиране.

 

Контролираният от руснаците източен украински град е мястото на някои от най-ожесточените сражения във войната, което му завоюва прякора „ месомелачката “, употребен и от двете страни. 

 

Бойният дух на руснаците, които отбраняват града при украинската контраатака, вероятно е невисок, а способността на обезверените бранители да откриват и да поразяват украинската артилерия е много лимитирана, се споделя в сводката на министерството на защитата. 

 

Бритатските военни допълват, че съветското управление сигурно счита за политически недопустимо да признае проваляне в Бахмут, който има алегорична тежест като една от дребното съветски придобивки през последните 12 месеца. Те обаче считат, че руснаците не разполагат с огромни допълнитилни запаси, които биха хвърлили в боевете там. 

 

Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР